Požadavky občanů

02.06.2011 17:16

Vážení Divišáci, asi před měsícem bylo neformální sezení nad požadavky které chceme zaslat na Brno - sever. Ve vlastím zájmu si je přečtěte a případné připomínky pošlete k doplnění. Nejlepe na tento KONTAKT , případně diskutovat v diskusním fóru.

Požadavky občanů:

 1. Při vjezdu do Divišovy čtvrti, před železniční podjezd umístit ceduli:

  • omezující maximální rychlost v celé čtvrti na 20 km/h
  • upozornit řidiče na děti a chodce
  • upozornit řidiče na zpomalovací retardér (viz foto)


2. Umístit zpomalovací prahy:

  • u vjezdu do Divišovy čtvrti
  • vedle dětského hřiště (viz foto) 

3. Umístit značku „zákaz vjezdu všech motorových vozidel“ na konec ulice Trtílkova (pod retenční nádrž).    

4. Zrekonstruovat dětské hřiště:

  • vyměnit korpus skluzavky
  • přidat lavičky a stůl
  • přidat další vybavení, pružinovou houpačku, …..

5. Prodloužit chodník ze zámkové dlažby na ulici Trtílkova, který teď končí před centrem diamantové cesty, a propojit ho s lesní pěšinou, která je vzdálená cca 100 m severo-západním směrem (viz foto)

 6. Doplnit chybějící stromy v aleji na ulici Trtílkova

 7. Vybudovat pěšinu navazující na ulici Divišova a propojit ji s ulici Tomečkova

 8. Zlepšit bezpečnost na přechodu přes ul. Okružní. Těsně před přechodem dochází k zúžení vozovky z dvou pruhů do jednoho. To je velice nebezpečné. Uprostřed vozovky je značka s přikázaným směrem jízdy, za kterou nejsou vidět děti. 

9. Opravit silnice v celé čtvrti.

10. Zabránit vyplavování čtvrti z ulice Okružní při deštích.

Diskusní téma: Požadavky občanů

vodovod

Helena Kollárová | 17.06.2016

Domy na Zvonkové a některé na Narcisové jsou již cca 50 let napojené na provizorní vodovod. Je potřeba vodovodní řád.

staré hřiště splanýrovaly dočkáme se nového???

JenDad | 13.10.2012

Dočkáme se nového dětského hřiště to je ve hvězdách jelikož už je po volbách a nikdo se ž nebude k ničemu mít tož uvidíme.....

Připomínky k požadavkům

Stupal | 27.06.2011

Snažil jsem se prosadit zpomalovací retardéry také, ale z důvodů regulí, tak jak jsou na úřadu nastaveny, to nejspíše nebude možné. Samotné "účinnost" retardéru je diskutabilní, protože sice auta zpomalí, ale zase zde bude vyšší hlučnost z akcelerace a brzdění. Tak to praví alespoň zkušenosti z jiných míst s retardéry.
Žádost o zřízení dopravní značky na konci ul.Trtílkova zákaz vjezdu bojuji již několik let. Získal jsem alespoň dobrozdání, že zde bude osazena značka B1 s dodatkovou tabulkou Dopravní obsluze vjezd povolen. Ani ta zde dosud osazena není.
Rozhodně bych přikládal větší důraz na vysázení nových stromů na místech původních již pokácených v aleji Trtílkova. Původní stromy jsou staré a mnohdy nemocné.
Pokračování betonového chodníku za sektářské budhisty je blbina. Pěšina, ať už jakákoliv, je rozhodně lepší než další beton. Dost bylo na tom, že se veškerá původní kamenná dlažba z brněnské droby nechala vykopat a odvézt a namísto ní byl osazen beton, beton a beton. Prý si to však žádali občané, že se jim špatně zametá v zimě sníh...

zpomalovací Praha

Kamila | 16.06.2011

Dobrý den,Měla jsem tu čest byti na divišce ať na hřiště z dětmi nebo se obslouzit v restauraci a projít se do lesa az na na auta který tam jezdily tak to bylo super.Měla jsem i to že jsem přespala u kamaradky až na vlaky ktery dělají hluk ,si neumím představit to že tu budou projiždět auta,autobusy a pod... Kdybyste tu žil zde tak dlouho jako kamaradka byl byste nadšený z toho že vám kolem domu budou jezdit MHD a pod..... a nechat pobihat děti tak aby byl úraz byl byste pro i tak ..Pořád se říká že šanc je pamatková oblast každý staví a musí povolení.A to že tu bude prach a znečištění ovzduší naším dětem asi moc neprospěje.

zpomalovací prahy

Lenka Perelesová | 11.06.2011

Chtěla jsem se připomenout s mým požadavkem za nás Divišáky, bydlící v horní části, kterou nikde nevidím napsanou. Nevím, jestli vy nebo vaše děti chodíte Dřínovou ulicí na Lesnou. Auta jedoucí z parkoviště u Okružní ulice směrem ke garážím na Třískalové ulici (Zvonková ulice) tady jezdí tak rychle, že každou chvíli hrozí, že vybíhající dítě (ať už na autobus, nebo do školy), nebo zvíře skončí pod koly jedoucího auta. Proto bychom chtěli umístit v tomto místě zpomalovací prahy, nebo jen 1 práh, nejlépe těsně za Dřínovou ulicí směrem ke Kosatcové. Kdo neví o co se jedná, doporučuji cca. 10 min. pobýt na tomto místě a pochopíte to. Díky Lenka Perelesová

Re: zpomalovací prahy

Martin Hollan | 12.06.2011

Tak to samé, jak dole. Viz bod č. 1......

Re: zpomalovací prahy

Regina | 13.06.2011

Tam kdyby se cokoliv udělalo zůstane to jen Šanghai. Teď tam nově přibylo meditační centrum pro celou republiku. Dále pak hostinec u sv. Antoníčka (ví někdo co se tam dnes provozuje?????)
A ten železný železniční most - noční rachot přejezdu vlaků v létě když se v bytech ve středu města větrá - je slyšet až do centra. Je to odvaha tam bydlet.

Diskuse k požadavkům

Martin Hollan | 07.06.2011

Bylo by zajímavé a přínosné, kdyby ti, co s požadavky nesouhlasí, napsali taky proč nesouhlasí. Případně se kterými body. Chápu, že například motorizovaným záhradkářům se naše požadavky líbit nebudou....
Dále by se mohli maminy a holky, co chodí na dětské hřiště zamyslet a probrat to s ostatníma, co by chtěli na hřišti přesně vylepšit. Čím konkrétnější a přesnější požadavek podáme, tim líp...
Zdravím.
Hollan

Re: Diskuse k požadavkům

Hela | 14.06.2011

Pane Hollane, co chcete na dětském hřišti vylepšovat? Člověk se tam bojí sednout, jestli nedostane nějakou "ránu ze zadu nebo ze shora". V této části Brna chybí všechno. Obchod, lékař, škola, školka, fotbalové hřiště a jiné základní vybavení periférie 21. století. I ta dříve odpočinková část Brna již neplní svoji funkci. V podstatě není kde bezpečně vyvětrat děti, seniory, vyvenčit psa a zapomeňte na vycházky do zahrádkářské kolonie. Pokukují na Vás zvláštní návštěvníci v minulosti rekreační hospody U Antoníčka a dnes již i budhisté. Nechme to dělnickou osadou, která je dnes památkově (nevím z jakého důvodu) chráněná.

Označení obce Divišova čtvrť

Telecký | 06.06.2011

Nainstalovat na ulici Křižíkovou v obou směrech směrovku s názvem Divišova čtvrť. Stejně jako jsou označeny ulice na Okružní (Lesná).

Záznamy: 1 - 10 ze 10

Přidat nový příspěvek

Anketa

Požadavky občanů

Souhlasím s požadavky (27)
63%

Nesouhlasím s požadavky (11)
26%

Je mi to jedno (5)
12%

Celkový počet hlasů: 43