Oslava "0" varianty silnice do lokality "Sadová"

30.06.2011 23:31

Oslava prvního vítězství v kauze silnice a konce školního roku čtvrtek 30. 6. od 17 hodin v buddhistickém centru na Trtílkově

 

Milí sousedé,

v červnu se nám podařilo dosáhnout prvního, dílčího vítězství v našem boji proti stavbě silnice na ulici Trtílkova v Divišově čtvrti. 

Silnice, která má napojit nové sídliště Sadová, se objevila jako jedna z variant v konceptu nového Územního plánu města Brna. Místní sdružení pod vedením pana Ing. Bíny společně se společností Buddhismus Diamantové cesty, která má na Trtílkově své centrum, proti konceptu Územního plánu aktivně vystoupili.

Mnozí z Vás naši aktivitu podpořili svým podpisem pod námitkou a později také pod peticí. Námitky jsme tlumočili na městské části Brno-sever a v naší iniciativě jsme se spojili také se sdruženími z Lesné. Společně se nám podařilo dosáhnout prvního úspěchu – zastupitelstvo i rada naší městské části se postavily proti stavbě silnice v naší čtvrti i proti stavbě mostu z Lesné. Požadují tedy nulovou variantu, podpořenou dopravní studii, kterou pan Ing. Bína a buddhisté nechali vypracovat panem Ing. Košťálem. Za zachování klidného prostředí v naší čtvrti budeme na podzim dále bojovat i na magistrátu města Brna. 

Tento úspěch bychom s Vámi rádi společně oslavili! Oslava se bude konat ve čtvrtek 30. června od 17 hodin v buddhistickém centru na Trtílkově. Podávat se budou steaky, klobásky a pečená zelenina, točené pivo i limonády za příznivé ceny.


Těšíme se na vás,

Diviška a buddhisté 

Oslava "0" varianty silnice do lokace "Sadová" proběhlo v plné pohodě.

Děkujeme moc boddhistům za pozvání a příjemný večer.
Přiložené fotografie dokumentují situaci, ale omlouváme se za nedostatečnou kvaliru fotografií.

Pár foto z akce

Tato fotogalerie je prázdná.